reklama
hledat uživatel
       
Medvědí česnek roste ve volné přírodě, obvykle v kyselejší půdě listnatých lesů, nejčastěji v nížinách. Právě v těchto dnech tam můžeme narazit na celé lány těchto hladce zelených listů, které mají skutečně typicky česnekovou vůni. Listy medvědího česneku se dají mnohostranně využít.  

Medvědí česnek v jarním jídelníčku

Medvědí česnek patří v kuchyni všude tam, kam obvykle přidáváme běžný česnek či pažitku. Je skvělý do salátů, polévek i těstovin, připravíme z něj lahodné pesto i samostatnou přílohu, můžeme si jím jen posypat chléb s máslem nebo vařené brambory, hodí se i do velikooční nádivky.

Často se přidává také do listového špenátu nebo do špenátové polévky. Samotný špenát jím můžeme také úplně nahradit a vytvořit tak příjemnou změnu pro typicky jarní jídelníček.

Připravili jsme pro vás pár receptů, ve kterých medvědí česnek hraje významnou roli

Medvědí česnek jako příloha k masu
(doba přípravy 15 min )

Medvědí pesto
(doba přípravy 20 min )

Krémová polévka z medvědího česneku
(doba přípravy 30 min )

Pesto z medvědího česneku s parmazánem
(doba přípravy 15 min )

Frittata s medvědím česnekem
(doba přípravy 30 min )

Kuřecí nudličky s medvědím pestem
(doba přípravy 1 h 30 min )

Kachna s jarní zeleninovou přílohou
(doba přípravy 2 h 30 min )

Kynuté překládané pagáčky s medvědím česnekem
(doba přípravy 1 hod )

Pečené brambory s česnekovým dresinkem
(doba přípravy 1 hod )

Toast s česnekovým pestem a rajčaty
(doba přípravy 35 min )


Foto: Shutterstock.com



Přidat příspěvek k článku Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.