reklama
hledat uživatel
       

Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete

Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.

Špenát jako zdravý spojenec

První zmínky o špenátu se objevují již v roce 647 na území Asie. Je to zelenina, kterou můžeme najít ve všech světových kuchyních. Špenát je bohatý na vitamíny a železo. I když ho děti moc v lásce nemají, je velmi důležitou součástí zdravé výživy. Sklízí se buď celé rostliny s krátkým kořenovým krčkem, nebo jen listy. Nejlepší jsou mladé a čerstvé lístky špenátu, které můžeme použít jako ingredienci do salátu. Špenát je výtečnou přílohou k masu i rybám. Můžeme jím plnit těstovinové taštičky, rolády či listové těsto. Jestliže chceme chuť špenátu ještě zvýraznit, použijeme například česnek nebo muškátový oříšek.

Dušený špenát z čerstvých listů
(doba přípravy 1 hod )

Špenátová polévka se smetanou
(doba přípravy 20 min )

Jemná špenátová polévka
(doba přípravy 1 hod )

Špenátová roláda s tvarohovou náplní
(doba přípravy )

Špenátové bramboráky s uzeným masem
(doba přípravy 45 min )

Špenátové kuřecí závitky
(doba přípravy 1 hod )

Špenátové knedlíky
(doba přípravy 45 min )

Špenátový quiche se sýrem
(doba přípravy 45 min )

Domácí špenátová pizza
(doba přípravy 2 hod )



Přidat příspěvek k článku Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.