reklama
hledat uživatel
       

Příprava studených krémů není moc náročná, ale vyžaduje některé ingredience, které umožní vznik správné konzistence. Také je třeba mít částečnou míru zkušeností.

Základní součásti studených krémů

  • mléko nebo smetana
  • cukr - jemný písek
  • k zahuštění - žloutky, škrobová moučka, pudinkový prášek, želatina
  • na zkypření - šlehaná smetana, sníh z bílků

Šlehání smetany

Správná hustota krémů záleží na správném ušlehání sněhu nebo smetany. Smetana musí být dobře vychlazená a vléváme ji do vychlazené nádoby ke šlehání. Při volném šlehání krouživými pohyby zabráníme jejímu vystřikování. Jakmile začne houstnout a není u dna tekutá, přidáme cukr a smetanu plníme do zákusků. Naplněné zákusky přechováváme v chladnu a spotřebujeme je tentýž den.

Používání želatiny do krémů

Do některých krémů přidáváme pro zpevnění želatinu. V létě je jí třeba dávat více než v zimě. Také do krémů, do kterých dáváme kyselé příchutě (například citronovou šťávu nebo šťávu ovocnou), přidáváme více želatiny, protože vlivem kyselých přísad klesá tuhost želatinového krému. Kyselé přísady způsobí také srážení smetanových krémů a řídnutí krémů zahuštěných škrobovou moučkou.

Příklady krémů

Jahodový krém

V mléce dobře rozmícháme žloutky, cukr a škrobovou moučku. Ve vodní lázni necháme směs přejít varem za stálého míchání a pak krém dáme vychladnout. Nakonec přimícháme koňak a ušlehanou smetanu. Krém používáme například na čerstvé jahody. Střídáme vrstvy jahod s krémem v poháru, necháme dobře vychladnout a zdobíme šlehanou smetanou.

Tvarohový krém

Pudink rozmícháme v mléce a povaříme. Krémový sýr (žervé) utřeme se žloutkem a cukrem a přidáme do vychladlého pudinku. Znovu vychlazený hotový krém zdobíme čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

Oříškový krém

Opražené oříšky zbavené slupky umeleme a smícháme s jemným cukrem a smetanou. Pak šleháme s přidanou vanilkou do husté pěny. Hotový krém v pohárku zdobíme oříšky a podáváme.

Na závěr

Studené krémy jsou opravdovou pochoutkou. Při jejich podávání se volí nejen vrstvení do pohárů, ale je možné připravit i krémy do forem, o kterých se více dozvíte přímo v článku - Krémy ve formě.

Foto: Profimedia



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 4
  • infoklikmaster
    infoklikmaster

    Dobrý den:Máme zájem o spolupráci a výměnu bannerů s jinými weby , na úvodní stránku vašeho webu, na oplátku pro vás spustíme vaši reklamu na webech se kterými spolupracujeme ZDARMA NAVÝŠÍME VÁM KREDIT AŽ NA 1000 Kč pro vaší reklamu


    Reklama ZDARMA pro Vás, zobrazuje se zatím na více než 250. různých webových stránkách a stále rosteme. Měsíční zhlédnutí těchto stánek 4 000 000 lidí. Vašich potencionálních zákazníků.MŮŽETE TÍM JEN ZÍSKAT.

    ZA BANNER NA KAŽDÉ DALŠÍ STRÁNCE OBDRŽÍTE KREDIT až 1000 KČ

    Vítejte na stránkách www.klikmaster.cz

    V případě nějakého Vašeho dotazu mě prosím kontaktujte.



    Email : infoklikmaster@email.cz

    Kontakt: Karel Kodera

    Telefon: 737 60 46 98

    26.06.2014 13:23:28

  • Evy
    Evy

    Kdo poradí?

    Slyšela jsem o poháru se Sultánským krémem. Prý to byla chuťová pohádka. Poradí mi někdo,jak se Sultáský krém děla? Již nyní vám děkuji. Eva

    28.02.2009 10:53:45

  • Gina
    Gina

    Zajímalo by mě, kde je v tvarohovém krému tvaroh...

    14.11.2007 23:25:37

Celkem záznamů: 4

Přidat příspěvek k článku Studené krémy

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.