reklama
hledat uživatel
       

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!

Výběr těch nejlepších svatomartinských receptů 

Martinské posvícení v podobě lehkého mladého vína, husí pečínky, kachní polévky a svatomartinských koláčů. Tomu nelze odolat! Pokud ještě nemáte vybráno, které pokrmy letos naservírujete na stůl, máme pro vás zaručené a vyzkoušené recepty. 

Svatomartinská pečená husa
(doba přípravy 2 h 40 min )

Karlovarský knedlík
(doba přípravy 45 min )

Polévka kaldoun
(doba přípravy 45 min )

Kachní galantina
(doba přípravy 2 h 40 min )

Plněné bramborové knedlíky se zelím
(doba přípravy 45 min )


A jako sladkou tečku si můžete připravit Tradiční svatomartinské rohlíčky nebo lívance s jablky. 

Jablkové lívance
(doba přípravy 30 min )

Svatomartinská vína - připijte si vínem z podzimní sklizně

Foto: Shutterstock.com



Přidat příspěvek k článku Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.