reklama
hledat uživatel
       

Kombucha a tibetská houba není totéž

O léčivých účincích kombuchy jste již určitě slyšeli. Stejně "zázračná" je ale tzv. tibetská houba, která se však, na rozdíl od kombuchy, nevkládá do slazeného černého čaje, ale do mléka. V obou případech dochází k určitému druhu kvašení.

Blahodárné účinky tibetské houby

Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organismu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organismu.

Nápoj z tibetské houby má dále tyto léčivé účinky:

  • výrazně stimuluje imunitní systém
  • rozkládá v těle cholesterol a chrání tak zdraví srdce
  • reguluje krevní tlak
  • pomáhá při nemocech slinivky, jater, sleziny, ledvin a močových cest
  • slouží jako prevence nemocí trávicího systému
  • léčí žaludeční vředy
  • brzdí vývoj metastázy
  • dodává energii a zabraňuje únavě
  • díky obsahu tzv. přírodních antibiotik hojí záněty
  • zabraňuje rychlému stárnutí 

Příprava "tibetského kefíru"

K přípravě nápoje pro jednu osobu postačí dvě polévkové lžíce tibetské houby zalité 250 ml polotučného nebo plnotučného mléka. Sklenici přikryjte gázou. Po 24 hodinách důkladně zamícháte plastovou lžící a scedíte přes plastový cedník. Houba se nesmí dostat do styku s kovem! Po tomto procesu je nápoj hotový - chutná jako zakysané mléko nebo podmáslí. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme a vrátíme zpět do čisté sklenice, tu přikryjeme gázou a necháme odstát dalších 24 hodin. Takto můžeme pokračovat do nekonečna - a vy máte k dispozici každý den čerstvý kefírový nápoj.

Léčebná kúra

Připravený nápoj pijte vždy večer před spaním. Nic už poté nejezte. Chcete-li dosáhnout opravdu viditelných léčivých účinků, pijte kefír z tibetské houby po dobu dvaceti dní. Poté si udělejte desetidenní přestávku. Opakujte, dokud nepocítíte výrazné zlepšení zdravotního stavu. Během přestávky houbu dále čistěte a zalévejte mlékem. Pokud houbu zalévat nebudete, zčerná, a po třech týdnech ztratí zdravotní účinky. Špatně propláchnutá houba vytváří sliz a znehodnocuje nápoj, proto pijte pouze mléko z houby, kterou řádně zbavíte slizu. V opačném případě si můžete zadělat na bolesti břicha nebo průjem. Chcete-li si houbu uschovat na později, můžete ji zmrazit.

Množení tibetské houby

Tibetská houba se po 14 dnech zdvojnásobí - polovinu pak můžete darovat svým blízkým. Byl by hřích rozmnoženou část tohoto malého zázraku vyhodit!

Odkud pochází tibetská houba?

O existenci tibetské houby se svět dozvěděl díky profesorovi jménem Uniclinic Glivice, který v Indii pracoval a onemocněl na rakovinu jater. Tibetští mniši mu ale svolili konzumaci této houby a on se zcela zdravý vrátil zpět.

Tajemství blahodárných účinků "tibetského kefíru" znali i lidé z Kavkazu již před 5 000 lety. Houba byla tehdy pečlivě střežena před cizinci a předávaná z generace na generaci jako jedno z největších bohatství. Kavkazští obyvatelé používali houbu k uchování kozího či kravského mléka a díky jeho popíjení se dožívali extrémně vysokého věku.

Foto: Profimedia



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 623
  • Jitka
    Jitka

    Tibetská kefírová houba - vyrábí vynikající kefír

    Prodám tibetskou kefírovou houbu za 60 Kč za porci + 40 Kč poštovné. Možný i osobní odběr v Karlových Varech. Taktéž nabízím čajovou houbu Kombuchu za 80 Kč za kus + 70 Kč poštovné. Při odběru obou hub je cena jen 130 Kč + 70 Kč poštovné. V případě zájmu pište, prosím, na e-mail: kombucha.kefir@email.cz

    08.06.2011 16:28:17

  • Dana
    Dana

    TIBETSKÁ HOUBA

    Nabízím Tibetskou houbu do mléka zaslání na dobírku, nebo v Praze osobní odběr: dasa.cizkova@centrum.cz

    13.04.2010 10:27:43

    • Honza
      Honza

      Re: tibetská houba

      Doporucoval bych, pred ulozenim do mrazaku proplachnout, ale dobre odstatou vodou, treba pul dne. Neni treba proplachnuti prehanet, jen trochu. Behem kazdodenniho uzivani neproplachuji. Kdybyste to udelali - odstatou vodou samozrejme, stane se pouze to, ze velmi zbrzdite nasledujici kvasny proces (i o den nebo dva, dle mnozstvi houby, nez zacnete pozorovat zahustovani), nez si houba vytvori zakladni povlak, ale jinak ji neublizite. Kdyz nemate zrovna mleko, ale nechcete ji jeste hybernovat do mrazaku (samozrejme v sacku bez tekutiny, staci oklepat a ulozit), muzete ji dat na den dva do odstate vody, a pak ji vodu zase vymenit, ale nedelat to dlouho.. Take muzete dat houbu s mlekem do lednice a velmi zbrzdite reakci, kdyz mate problem s prisunem mleka teto hladove potvurce. Mleko muzete redit a take lze pouzivat jakekoli mleko, nizkotucne, trvanlive apod.. Samozrejme houba ma radeji tucne mleko :-) Neni problem ji sehnat. Poptejte se kolem sebe. Predava se mezi lidmi, vypada jako male kvetacky. Na ilustracnim fotu podle me neni. Nevim, zda by vubec na suchu prezila. Mejte se.

      19.01.2009 15:27:41

    • 999janina
      999janina

      Re: Tibetská houba

      Zdravím,je mi líto vašeho syna.Taky mám děti-2kluky.Nedávno jsem dostala Tibetské houby a hned jak se rozmnoží,můžeme se domluvit.Jsem z Havířova.Kdyžtak se ozvěte.J.F.

      31.01.2009 22:25:38

    • TROKANOVA
      TROKANOVA

      Re: Tibetská houba

      mala by som zaujem o tibi vodny kefir,a cajovu hubu kombuchu,ak by prosim bolo mozne zaslat na slovensko bola by som vam velmi vdacna.ak by to bolo mozne,dajte mi prosim vediet. Dakujem Trokanova

      28.01.2010 16:47:50

    • Dana
      Dana

      Re: TIBETSKÁ HOUBA

      nelíbí se mě uspořádání inzerátů není uveden rok a je to vše chaotické!

      13.04.2010 10:33:53

Celkem záznamů: 623

Přidat příspěvek k článku Tibetská houba

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.