reklama
hledat uživatel
       

Kombucha a tibetská houba není totéž

O léčivých účincích kombuchy jste již určitě slyšeli. Stejně "zázračná" je ale tzv. tibetská houba, která se však, na rozdíl od kombuchy, nevkládá do slazeného černého čaje, ale do mléka. V obou případech dochází k určitému druhu kvašení.

Blahodárné účinky tibetské houby

Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organismu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organismu.

Nápoj z tibetské houby má dále tyto léčivé účinky:

  • výrazně stimuluje imunitní systém
  • rozkládá v těle cholesterol a chrání tak zdraví srdce
  • reguluje krevní tlak
  • pomáhá při nemocech slinivky, jater, sleziny, ledvin a močových cest
  • slouží jako prevence nemocí trávicího systému
  • léčí žaludeční vředy
  • brzdí vývoj metastázy
  • dodává energii a zabraňuje únavě
  • díky obsahu tzv. přírodních antibiotik hojí záněty
  • zabraňuje rychlému stárnutí 

Příprava "tibetského kefíru"

K přípravě nápoje pro jednu osobu postačí dvě polévkové lžíce tibetské houby zalité 250 ml polotučného nebo plnotučného mléka. Sklenici přikryjte gázou. Po 24 hodinách důkladně zamícháte plastovou lžící a scedíte přes plastový cedník. Houba se nesmí dostat do styku s kovem! Po tomto procesu je nápoj hotový - chutná jako zakysané mléko nebo podmáslí. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme a vrátíme zpět do čisté sklenice, tu přikryjeme gázou a necháme odstát dalších 24 hodin. Takto můžeme pokračovat do nekonečna - a vy máte k dispozici každý den čerstvý kefírový nápoj.

Léčebná kúra

Připravený nápoj pijte vždy večer před spaním. Nic už poté nejezte. Chcete-li dosáhnout opravdu viditelných léčivých účinků, pijte kefír z tibetské houby po dobu dvaceti dní. Poté si udělejte desetidenní přestávku. Opakujte, dokud nepocítíte výrazné zlepšení zdravotního stavu. Během přestávky houbu dále čistěte a zalévejte mlékem. Pokud houbu zalévat nebudete, zčerná, a po třech týdnech ztratí zdravotní účinky. Špatně propláchnutá houba vytváří sliz a znehodnocuje nápoj, proto pijte pouze mléko z houby, kterou řádně zbavíte slizu. V opačném případě si můžete zadělat na bolesti břicha nebo průjem. Chcete-li si houbu uschovat na později, můžete ji zmrazit.

Množení tibetské houby

Tibetská houba se po 14 dnech zdvojnásobí - polovinu pak můžete darovat svým blízkým. Byl by hřích rozmnoženou část tohoto malého zázraku vyhodit!

Odkud pochází tibetská houba?

O existenci tibetské houby se svět dozvěděl díky profesorovi jménem Uniclinic Glivice, který v Indii pracoval a onemocněl na rakovinu jater. Tibetští mniši mu ale svolili konzumaci této houby a on se zcela zdravý vrátil zpět.

Tajemství blahodárných účinků "tibetského kefíru" znali i lidé z Kavkazu již před 5 000 lety. Houba byla tehdy pečlivě střežena před cizinci a předávaná z generace na generaci jako jedno z největších bohatství. Kavkazští obyvatelé používali houbu k uchování kozího či kravského mléka a díky jeho popíjení se dožívali extrémně vysokého věku.

Foto: Profimedia



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 611
  • Patricie Sklářová
    Patricie Sklářová

    Re: tibetská houba

    Dobrý den, paní Heleno! Měla bych zájem o tuto houbu. Co by to ve spojitosti s Vámi obnášelo? Jsem z Brna, takže si přijedu kamkoliv. Děkuji za odpověď. Zdraví P. Sklářová

    10.09.2008 12:58:34

  • Andrea Malcová
    Andrea Malcová

    Tibetská houba

    Prosím nemá někdo ještě přebytek Tibetské houby? Právě dnes jsem se o ní dočetla na Netu a velmi by pomohla mému dvouletému synovi, který má alergii na laktozu a bílkovinu kravského mléka, takže nesmí ani sojové jogurty, které obsahují kravské bílkoviny kvašení. Našla jsem recept na sojový jogurt z Tibetské houby, jenže kde ji sehnat....Děkuji i za radu kde ji sehnat. Ráda zaplatím jakoukoliv cenu

    03.09.2008 22:08:25

  • Michala
    Michala

    Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou ještě namáte nějaké přebytky kefírové houby. Ráda bych ji vyzkoušela:-) Předem díky za odpověď. Michala

    29.08.2008 10:03:13

  • Míla Paulát
    Míla Paulát

    Přemnožila se mi houba, rád přenechám přebytky. Jsem z Prahy.

    07.08.2008 17:04:29

  • Milan Chalupa
    Milan Chalupa

    Měl bych vážný zájem o kefírovou houbu, na oplátku mohu vyměnit za krystalky na výrobu vodního kefíru. Jsem z Prahy 10 Vršovice. Můj tel: 777676704 Předem děkuji. M. Chalupa

    31.07.2008 18:54:25

  • JKurakova
    JKurakova

    tibetská houba

    Daruji tibetskou houbu...

    03.07.2008 10:39:57

  • Alena
    Alena

    Ráda pošlu tibetskou houbu v PET lahvičce za 30,- Kč poštovného. Napiš sms s adresou na tel.: 604756928. Alena Plzeň

    25.06.2008 18:55:16

  • Dáša
    Dáša

    tibetská houba

    Důrazně varuju před proplachováním vodou, hlavně z vodovodu, chlór houbu ničí. Sliz nevadí, tibeťané rozhodně houbu nepropachovali, ani nevymývali nádoby, ve kterých ji měli, pouze odlili kefír a zase dolili mlékem. Podrobné info najdete na stránkách věnujících se kefíru velmi detailně http://www.akrodif.com/Kefir/Default.aspx

    05.06.2008 09:04:57

  • lenka červenakova
    lenka červenakova

    tibetská houba

    kde se dá sehnat tibetská houba,nebo kdo ji daruje

    05.06.2008 07:46:51

  • Martin
    Martin

    to se lehko řekne..

    ale kdo blízský mi dá půlku houby :)

    02.06.2008 21:53:00

Celkem záznamů: 611

Přidat příspěvek k článku Tibetská houba

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.