Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
Na recept si připravíme 2 mladé cukety, 1 velkou cibuli, 6 - 7 vajec, 100 g parmazánu, 2 lžíce oleje, čerstvou bazalku, sušený nebo čerstvý tymián, sůl a mletý barevný pepř. Podle chuti můžeme přidat i 2 - 3 stroužky česneku.
Vyzkoušejte také recept na cuketovou polévku krok za krokem
Vyzkoušejte také recept na cuketové placičky se sýrem krok za krokem
Cuketu dusíme na pánvi cca 10 minut. Pustí vodu a změkne.
Podušenou cuketu vsypeme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu. Necháme ji zcela vychladnout.
Vyzkoušejte také recept na cuketové lasagne
Cuketovou frittatu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut.
Za cuketu, parmazán, cibuli, vejce, koření a bylinky si započítáme zhruba 100 Kč, připravíme tak 4 porce výborné cuketové frittaty.
Přečtěte si také:
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena