Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Na těsto si připravíme 200 g hladké mouky, 120 g másla, 3 lžíce vody, špetku soli a 1 bílek.
Na náplň budeme potřebovat 4 hrušky, 180 g moučkového cukru, 150 g zakysané smetany, 30 g hladké mouky a 3 žloutky.
Drobenku připravíme ze 70 g hladké mouky, 60 g cukru moučky, 60 g másla a ½ lžičky mleté skořice.
Vyzkoušejte také recept na dýňový koláč krok za krokem
Vše prsty zpracováváme tak dlouho, až nám vznikne drobivá směs.
Připravené těsto opatrně přeneseme do formy a vytvoříme okraje o výšce 2 cm. Máme-li nižší formu, utvoříme převis a prsty vytvarujeme ozdobný okraj.
Těsto propícháme vidličkou a pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C. Zapečený korpus vyjmeme a potřeme bílkem, aby se těsto zatáhlo.
Pokud by se nám zdálo, že povrch krému příliš hnědne, přikryjeme formu víkem nebo alobalem.
Při servírování jej můžeme doplnit na plátky nakrájenou hruškou.
autor Jarka Petrová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena