hledat uživatel
       

1) Příprava surovin. 

Na borůvkovou bábovku budeme potřebovat: 150 g polohrubé mouky, 160 g másla, 3 lžíce kakaa holandského typu, 150 ml mléka, půl prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 150 g strouhaného kokosu, 5 vajec, 1 lžičku mleté skořice, špetku soli. Na ozvláštnění: Miska borůvek, 100 g bílé čokolády, 125 g bílého jogurtu.

2) Nejprve si vyšleháme bílky se špetkou soli a dáme je stranou.

3) V jiné misce vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, poté zašleháme postupně žloutky.

4) Následně přidáme 3 vrchovaté lžíce kakaa a kokos. Zašleháme také studené mléko, mletou skořici a mouku smíchanou s půlkou balení prášku do pečiva. Nakonec vmícháme opatrně po lžících ušlehaný bílkový sníh.

5) Těsto vrstvíme do máslem polohrubou moukou (nebo kokosem) vymazané a vysypané formy, prokládáme borůvkami.

6) Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Pokud je špejle po vytažení čistá, máme hotovo. Poté bábovku vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odstát a vyklopíme na mřížku.

7) Připravíme si polevu z kvalitní bílé čokolády a jogurtu.

8) V mikrovlnné troubě (nebo vodní lázni) rozpustíme bílou čokoládu a poté rozmícháme s bílým jogurtem. Polevu rovnoměrně rozlijeme po bábovce.

9) Bábovku ještě můžeme dozdobit zbylými borůvkami, necháme chvíli zatuhnout a podáváme.

Borůvková bábovka a finanční náročnost

Bábovka podle tohoto receptu vyjde na cca 150 Kč.

6 receptů na bábovku - ty nejlepší, které jsou vláčné a chutnají jako od babičky



Přidat příspěvek k článku Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.