Švestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.
Na perníkovou bábovku budeme potřebovat 350 g hladké mouky, 160 g cukru krupice, 1 balíček kypřícího prášku do perníku, 2 vejce, 80 g másla, 250 ml mléka a přibližně 350 g vypeckovaných švestek.
Pokud použijeme silikonovou formu, vymazávat nemusíme.
Dobu pečení přizpůsobíme zkušenostem s vlastní troubou. Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout, až poté krájíme.
Bábovka je nadýchaná, jemná a vláčná, švestky příjemně doplňují perníkovou chuť.
Těsto nás vyjde přibližně na 35 Kč. Švestky asi na 15 Kč. Celou perníkovou bábovku tak upečeme za pouhých 50 Kč.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena