reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.

1) Příprava surovin. 

Na 10 veganských lívanců budeme potřebovat 7 polévkových lžic hladké mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, 1 lžičku cukru, ½ hrnku rostlinného mléka, olej na vymazání pánve. Dále si připravíme fíky podle chuti, jogurt, marmeládu a datlový sirup.

2) V menší misce si smícháme hladkou mouku s lžičkou cukru a lžičkou kypřícího prášku. Přilijeme půl hrnku rostlinného mléka a pořádně rozmícháme metličkou, aby v těstíčku nebyly žádné hrudky. Hotové těsto necháme chvilku odstát.

3) Mezitím si pánev vymažeme olejem a až bude pánev rozpálená, tak lžící nanášíme těsto a tvoříme lívance. Pokud máme pánev na lívance, tak ji určitě použijte. Lívance budou mít hezčí tvar.

4) Ve chvíli, kdy se budou na těstě objevovat bublinky a těsto již nebude mokré, tak lívance otočíme a opečeme ještě z druhé strany.

5) Hotové lívance můžeme plnit jogurtem, marmeládou a ozdobit ovocem. Já jsem na zdobení použila bílý rostlinný jogurt, čerstvé fíky a přelila jsem je datlovým sirupem. 

Palačinky versus lívance - co vede u vás? Inspirujte se těmito recepty!

Autor: Jitka Langeová 


Maminčiny jablkové lívance
(doba přípravy 30 min )

Lívance z kynutého těsta
(doba přípravy )

Lívance z tvarohového těsta
(doba přípravy 45 min )

Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny
(doba přípravy 2 hod )



Přidat příspěvek k článku Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.