Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.
Na tvarohové koblížky si připravíme: 200 g hladké mouky, 275 gramů tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíci vanilkový cukr, špetku soli, 1 lžíci rumu, 2 lžičky prášku do pečiva olej na smažení, případně marmeládu, tvaroh a moučkový cukr k podávání.
Ingredience na tvarohové koblížky nás vyjdou na zhruba 80 Kč.
Koblihy s marmeládou
(doba přípravy 2 hod )
Koblihy plněné hermelínem
(doba přípravy 35 min )
Dobré domácí koblihy
(doba přípravy 2 h 30 min )
Bramborové koblihy do trouby
(doba přípravy )
Karamelové koblihy
(doba přípravy 1 hod )
Koblihy pečené v troubě
(doba přípravy 1 h 30 min )
Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor
Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory, Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena