reklama
hledat uživatel
       

Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem

Pokud již vlastníme domácí pekárnu, je dobré ji často využívat a péct domácí pečivo podle našich chutí, potřeb a přání. FOTORECEPT na výborné housky.

Nadýchané versus tužší těsto na housky

Za bývalého režimu byl pouze jeden druh pečiva - takzvané tukové. Nic jiného nebývalo, nebylo s čím srovnávat. Dnes je nepřeberné množství pekáren a z toho vyplývá, že i pečivo je různé. Obyčejné tukové housky a rohlíky sice nezmizely, seženeme je i dnes, ale zároveň seženeme pečivo nadýchané a doslova rozplývající se na jazyku. Je jen na každém z nás, kterému pečivu dáváme přednost.

Dnešní recept je podle mého zlatou střední cestou. Doufám, že bude chutnat všem, kteří se rozhodnou recept na domácí housky vyzkoušet.

Recept na těsto na housky z domácí pekárny krok za krokem

1) První krok pečení.

Do míchací a pečící nádoby nalijeme 220 ml mléka, rozklepneme 1 vejce a přidáme 50 g změklého másla.

2) Nyní na 2 minuty zapneme pekárnu na program "Dort" a necháme zamíchat.

Po promíchání pekárnu vypneme.

3) V další fázi si odvážíme 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, oba druhy vsypeme do pekárny.

4) Dalšími důležitými surovinami jsou: 1 rovná čajová lžička soli, stejné množství cukru krupice a 20 g čerstvých kvasnic.

5) Rozmístění v nádobě.

Do jednoho rohu dáme sůl a do protilehlého rohu nasypeme cukr. Droždí rozdrobíme doprostřed, jak je možné vidět na fotografii.

6) Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta" a necháme těsto zpracovat a vykynout.

7) Vykynuté těsto přendáme nejlépe na vál a rozdělíme přibližně na 9 stejných kousků.

8) Každý kousek těsta vyválíme na dlouhý váleček.

9) Ten rozdělíme na 3 díly a na jednom konci spojíme dohromady.

10) Následně zaplétáme klasický cop.

11) Cop na konci opět spojíme a spoj podsuneme pod hotovou housku.

12) Postupujeme stejně u ostatních kousků těsta.

13) Hotové housky necháme ještě přibližně 25 minut kynout.

14) Potom domácí housky přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

15) Troubu předehřejeme na 200 °C.

Než se nám trouba zahřeje, potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí s mákem.

16) Housky z domácí pekárny pečeme přibližně 12 - 15 minut.

Hotové housky jsou vynikající ještě teplé, ale chutnají výborně i druhý den.



Vyzkoušejte i další recepty na domácí pečivo 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 9
  • půjčka z ALAIN FESTOR
    půjčka z ALAIN FESTOR

    půjčka z ALAIN FESTOR

    pozdravy
    Jmenuji se ADRIANA TANGUILA.
    Jen abych se s vámi podělil o tento okamžik radosti.
    Právě jsem obdržel půjčku 250.000 CZK od velkého České Franco obchodníka.
    S ním jsem měl naprostou spokojenost.
    V současné době jsem nejšťastnější žena na světě.
    A to díky pouze jednomu muži.
    Děkuji Bohu za to, že ho postavil na cestu.
    A budu s vámi toto svědectví sdílet.
    Jmenuje se Alain Festor..
    Je to muž, který vždy respektuje své závazky.
    A s autentickými dokumenty.
    On je mužem jeho slova.
    Je to jedinečné.
    Pokud potřebujete půjčovat si peníze,
    Žádám vás, abyste je kontaktovali.
    Je to velmi efektivní muž na seznamu se spolehlivými dokumenty.
    Právě jsem provedl platbu, než jsem získal svůj kredit.
    Chcete-li získat více informací o tomto muži,
    Kontaktujte mě e-mailem na:
    adriana.tanguila132@gmail.comN ebo kontaktujte věřitele: alainfestor1955@gmail.comDĚKU JEMEpozdravy

    14.09.2019 17:37:30

  • půjčka z ALAIN FESTOR
    půjčka z ALAIN FESTOR

    půjčka z ALAIN FESTOR

    pozdravy
    Jmenuji se ADRIANA TANGUILA.
    Jen abych se s vámi podělil o tento okamžik radosti.
    Právě jsem obdržel půjčku 250.000 CZK od velkého České Franco obchodníka.
    S ním jsem měl naprostou spokojenost.
    V současné době jsem nejšťastnější žena na světě.
    A to díky pouze jednomu muži.
    Děkuji Bohu za to, že ho postavil na cestu.
    A budu s vámi toto svědectví sdílet.
    Jmenuje se Alain Festor..
    Je to muž, který vždy respektuje své závazky.
    A s autentickými dokumenty.
    On je mužem jeho slova.
    Je to jedinečné.
    Pokud potřebujete půjčovat si peníze,
    Žádám vás, abyste je kontaktovali.
    Je to velmi efektivní muž na seznamu se spolehlivými dokumenty.
    Právě jsem provedl platbu, než jsem získal svůj kredit.
    Chcete-li získat více informací o tomto muži,
    Kontaktujte mě e-mailem na:
    adriana.tanguila132@gmail.comN ebo kontaktujte věřitele: alainfestor1955@gmail.comDĚKU JEMEpozdravy

    14.09.2019 17:37:00

  • Martin
    Martin

    Jinak teda těsto je pěkně pružné a nelepí se. Supr díky!

    25.11.2018 20:23:46

  • Martin
    Martin

    Na dve minuty DORT

    To určitě, to je rada jak něco. Čekám jak blbec 10 min a nic

    25.11.2018 18:07:15

  • Heduša
    Heduša

    Zdravím,

    dostala jsem od kamarádky pekárnu a zatím jsem jen zkusila chleba.
    Housky --nakoupím ingredience a zkusím. Známá mi říkala, že tam škvaří i sádlo.
    No musím se na stará kolena učit. Hlavně nemusím míchat těsto na knedlíky ne ?
    Ona to udělá za mne, doufám - po rozříznutí břicha to nějak nemám šanci vymýchat. Díky za typ, zkusím to z 1/2 dávky. Děkuji a hezký den dámy. Hedvika

    02.10.2015 10:58:17

  • Franta
    Franta

    Komentář k článku Recept na těsto na housky z domácí pekárny krok za krokem

    dobrý ale je tu někde možnost tisku receptu?
    Na chajdě, kde si chci housky upéci, nemám PC

    21.11.2013 08:01:18

    • Ewa
      Ewa

      Re: Komentář k článku Recept na těsto na housky z domácí pekárny krok za krokem

      Jde to v pohodě zkopírovat do wordu (např. přes Ctrl Insert - Shift Insert) a pak vytisknout :-).

      21.11.2013 12:03:36

  • hermanovadagmar
    hermanovadagmar

    opravdu 20g droždí? Není to moc?

    04.11.2013 19:33:14

    • JSilhavy
      JSilhavy

      Uvádí se, že celá kostka droždí 42g je na 1kg mouky. V receptu je použito 500g mouky. Záleží na množství cukru a tuku. Třebas na vánočku z 1kg mouky dávám celou kostku droždí.

      07.11.2013 10:34:03

Celkem záznamů: 9

Přidat příspěvek k článku Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.