Pokud vlastníme domácí pekárnu, je dobré ji často využívat a péct domácí pečivo podle našich chutí, potřeb a přání. FOTORECEPT na výborné housky.
Za bývalého režimu byl pouze jeden druh pečiva - takzvané tukové. Nic jiného nebývalo, nebylo s čím srovnávat. Dnes je nepřeberné množství pekáren a z toho vyplývá, že i pečivo je různé. Obyčejné tukové housky a rohlíky sice nezmizely, seženeme je i dnes, ale zároveň seženeme pečivo nadýchané a doslova rozplývající se na jazyku. Je jen na každém z nás, kterému pečivu dáváme přednost.
Dnešní recept je podle mého zlatou střední cestou. Doufám, že bude chutnat všem, kteří se rozhodnou recept na domácí housky vyzkoušet.
Do míchací a pečící nádoby nalijeme 220 ml mléka, rozklepneme 1 vejce a přidáme 50 g změklého másla.
Po promíchání pekárnu vypneme.
Do jednoho rohu dáme sůl a do protilehlého rohu nasypeme cukr. Droždí rozdrobíme doprostřed, jak je možné vidět na fotografii.
Než se nám trouba zahřeje, potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí s mákem.
Hotové housky jsou vynikající ještě teplé, ale chutnají výborně i druhý den.
Vyzkoušejte i další recepty na domácí pečivo
Na víkend jedině domácí: Upečte si rychlé rohlíky podle Markéty
Naučte se jednoduchý a rychlý recept na famózní domácí rohlíky, které jsou křehké na povrchu a jemné uvnitř.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena