Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Z čerstvě nasbírané kopřivy si můžeme připravit velmi účinný čaj na snížení cholesterolu. Stačí smíchat ve stejném poměru kopřivu, přesličku a mátu. Takto připravený čaj snižuje cholesterol v krvi a má i protisklerotické účinky.
Číst víceBrambory krájíme až těsně před vařením, po nakrájení už je neomýváme vodou a nenecháváme zbytečně na vzduchu, došlo by tak k úbytku vitamínů.
Číst víceVíte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes se dozvíte, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit, aby bylo správně propečené a zachovalo si šťavnatost.
Celebrity
Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a dnes se naučíme krok za krokem, jak vytvořit efektní mramorování.
25.04.2024
ČÍST VÍCEPříprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
24.04.2024
ČÍST VÍCESladkosti a laskominky v nejrůznějších podobách do naší kuchyně samozřejmě patří, máme své tradiční a osvědčené receptury, nebráníme se však ani inspiraci ze zahraničí. Tak u nás zdomácněly například i cukrovinky z Ameriky, které se těší velké oblibě.
24.04.2024
ČÍST VÍCENic nezahřeje lépe než poctivá domácí polévka. Máte-li zásoby sušených hub, zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a hříbky. Je výborná!
24.04.2024
ČÍST VÍCETip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
23.04.2024
ČÍST VÍCEDomácí granola jde vytvořit bez cukru a bez vloček. No a dokonce i s chutí manga. Mrkněte, jak na to! Návod najdete v našem videoreceptu a je víc než snadný.
23.04.2024
ČÍST VÍCEKdyž sluneční paprsky nabývají na síle, příroda se probouzí a my můžeme při procházkách najít spoustu jarních bylinek. Právě v těchto dnech vyrazte na mladou kopřivu, česnáček, bršlici a poohlédněte se také po smrkových výhoncích a šeříku. Co našemu tělu právě tyto dary přírody mohou nabídnout? A jak je využít při vaření?
22.04.2024
ČÍST VÍCERychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
22.04.2024
ČÍST VÍCEJe zdravý a jídlu dodá nezaměnitelnou chuť. Někteří z nás mu zůstávají věrni dlouhá léta a nedají na něj dopustit. Proč si křen dopřát častěji?
22.04.2024
ČÍST VÍCERecept na domácí kimchi ve veganské verzi. Tato kvašená zelenina se hodí skoro ke každému jídlu a dodá spoustu zdraví prospěšných látek. Pojďme se ho společně naučit krok za krokem.
22.04.2024
ČÍST VÍCEPochmurné počasí přímo vybízí k celodenní pohodě u televize a sledování filmů. Pokud jste opravdový filmový znalec, hravě odpovíte na všechny otázky z našeho dnešního kvízu. Pojďme na to, vyzkoušíme si vás.
21.04.2024
ČÍST VÍCEVajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
21.04.2024
ČÍST VÍCERecept na výborný koláč ze strouhaného kakaového těsta s tvarohovou náplní, na kterém si po prvním kousnutí vytvoříte závislost! Naučíme vás ho krok za krokem.
20.04.2024
ČÍST VÍCEOblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
19.04.2024
ČÍST VÍCEMilujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
19.04.2024
ČÍST VÍCEFazolky mungo obsahují prospěšné látky jako bílkoviny, minerální látky v podobě vápníku, draslíku, železa či hořčíku. Nejzdravější jsou v naklíčené podobě. Posilují imunitu, detoxikují organismus a navíc nenadýmají. Klíčky mungo jsou křupavou pochoutkou, kterou si oblíbíte snadno a rychle.
18.04.2024
ČÍST VÍCESnadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v sychravých dnech a zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
18.04.2024
ČÍST VÍCENarodili jste se ve znamení Berana? A víte, jaké pokrmy byste měli do svých jídelníčků zařadit, abyste prospěli svému zdraví? Máme pro vás pár tipů.
17.04.2024
ČÍST VÍCEMožná jste si s příchodem jara také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
17.04.2024
ČÍST VÍCERebarbora, nenápadná jarní zelenina s všestranným využitím. Chuť mladých a křehkých řapíků z rebarbory sice kromě kyselosti není příliš výrazná, ale kombinace se správným kořením a surovinami, se kterými jí to sluší, udělá zázraky. Vrhněte se na pečení rebarborových koláčů, kandování a přípravu marmelády.
16.04.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena