reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!

Čočková polévka ze zbytků
(doba přípravy 25 min )

Předkrm z bramborové kaše
(doba přípravy 45 min )

Pomazánka z pečeného krůtího masa
(doba přípravy 35 min )

Lívance z rýže
(doba přípravy 30 min )

Knedlík s vejcem
(doba přípravy 20 min )

Polévka z kuřecích kostí
(doba přípravy 1 hod )

Smažená palačinková jablka
(doba přípravy 30 min )

Špagetová frittata se šunkou
(doba přípravy 45 min )


Máte své zaručené recepty ze zbytkových potravin? Podělte se o ně s námi! 

Úvodní foto: Shutterstock.com



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
  • DEDEK S BABOU
    DEDEK S BABOU

    Zkuste nabídnout v poslanecké sněmovně nebo v senátu, jaký bude ohlas

    02.04.2020 20:24:50

  • Evie
    Evie

    Komentář k článku Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

    Co se týče vývaru z opečených kostí a kůžiček, je mnohem lepší, chutnější a vydatnější než vývar ze syrového masa, jen není čirý. Já do toho vždycky vypláchnu pekáč, kde se to maso peklo, vyvařím tekutinu na půlku (takže je z toho prakticky přírodní masox) a zmrazím, a pak to přidám do omáček, gulášů a podobně. Opečené kosti už prostě nevyhazuju, dokud z nich nedostanu všechno dobré.

    31.03.2020 00:10:06

  • Zdena Fiřtová
    Zdena Fiřtová

    pánev "cojekomudotoho"

    Po oslavě mi někdy zbývá maso z grilu a potom vařím rychlou večeři.Osmažím cibuli , přidám maso nakrájené na kousky, zeleninu (pěstuji sama) papriku ,porek,cuketu,lilek,rajče a houby (ty sbírám v lese).Přidám troch kečupu, podusím do změknutí zeleniny, někdy přidám i konservu fazolí,dochutím solí,pepřem, někdy i čili a mám výbornou večeři.

    14.01.2020 09:05:27

  • Paul
    Paul

    Česnečka z tvrdého chleba

    Tvrdý chléb roztlučete kladivem a použijete do česnečky.

    06.01.2020 11:13:48

  • sqr
    sqr

    ...pokud máte v plánu opravdu ušetřit na stravování, vařte především tak, aby jste žádné zbytky neměli - a aby jste snědli všechno. Protože pokud máte v kuchyni zbytky toho typu, co je zde uváděno jako komponenty k uvaření, měli by jste se nad sebou velmi vážně zamyslet!
    Dalším krokem by mělo být uvědomění si, že tolik doporučované středomořské kuchně (francozská, italská, španělská) pracují především s kvalitními = čerstvými surovinami, a ne že mají po vzoru nás středoevropanů narvaný mrazák kily vepřového a slepičího masa, které pak doplňují nejrůznějšími práškovými knedlíky a podobně.
    ps: eventuálně je zde ještě možnost přejít z doporučovaných pěti jídel denně a konstatované obezity národa na pouhé jedno a půl jídla (ta půlka je drobné uždibování oříšků atd. během dne...). A to pak teprve budete koukat co ušetříte a přitom si budete dopřávat pokrmy, na které by jste se předtímani neodvážili ani pomyslet...

    06.01.2020 01:58:48

    • Zed
      Zed

      Re: ušetřit?

      V rámci vašeho sebeuvědomění by stálo za to říci, že v takovém případě musíte pustit z hlavy na většinu roku onu doporučovanou středomořskou kuchyni. Troufnu si poznamenat, že tak musí učinit valná většina národa po celý rok, jelikož je závislá na " potravinách " ze zahraničních supermarketů a to jsou jen chemicky ošetřené sračky. K pěti jídlům denně, jedl jsem i sedm a při tom cvičil. Asi si neumíte představit, jak vás narychlený metabolismus zbaví jakýchkoliv náznaků obezity. Jenom ke všemu dodám, že bychom měli požívat především potraviny, které nemusely projít jakoukoliv chemickou konzervací, což nás směřuje k sezónním surovinám. A pak je opravdu jedno, co s čím smícháme.

      06.01.2020 07:20:43

Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.