reklama
hledat uživatel
       

Vegetariánský tatarák z avokáda, papriky a sušených rajčat

1) Příprava surovin. 

Na tatarák budeme potřebovat 2 zralá avokáda, 2 hrsti sušených rajčat, 2 - 3 velké červené papriky (kapie), 1 svazek jarní cibulky, 3 - 4 stroužky česneku a 1,5 lžíce olivového oleje.

Na dochucení si připravíme citronovou šťávu, sůl, čerstvě mletý barevný pepř a popř. sušenou bazalku.


2) Sušená rajčata překrájíme na kousíčky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. 





3) Zralá avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme do mísy. 


4) K rozmačkanému avokádu přidáme jarní cibulku, kterou jsme si očistili a nakrájeli nadrobno. 

Zakapeme citronovou šťávou, aby nám avokádo nezhnědlo, promícháme.


5) Do mixéru nasypeme papriku, sušená rajčata a oloupané stroužky česneku. Směs zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme. 

Mixujeme na hrubo, je lepší, když v tataráku zůstanou maličké kousky zeleniny. 




6) Rozmixovanou směs přidáme k avokádu společně s čerstvě namletým pepřem a trochou sušené bazalky (lze vynechat). 

Vegetariánský tatarák pečlivě promícháme a podle potřeby ještě dosolíme. So solí však opatrně, sušená rajčata bývají dost slaná. 




7) Vegetariánský tatarák můžeme ihned podávat, ale lepší je, když se nechá chvíli proležet v lednici. Je skvělý na topinkách i čerstvém pečivu. 



Vegetariánský tatarák z avokáda a finanční náročnost

Avokádo nás přijde asi na 60 Kč, sušená rajčata také na 60 Kč. Za papriku, česnek, cibulku, olivový olej, citron a koření si započítáme 35 Kč. Čtyři porce skvělého vegetariánského tataráku tak připravíme za cca 155 Kč. 





Přidat příspěvek k článku Vegetariánský tatarák krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.