Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
Na vývar budeme potřebovat 0,5 kg hovězích kostí (hovězí žebra, kližka, hovězí maso zadní). Pokud se nám podaří sehnat, přidáme i 2 morkové kosti. Dále budeme potřebovat 1 cibuli, 40 g zázvoru, 2 badyány, 3 cm pravé cejlonské skořice, 2 černé kardamomy, 2 hřebíčky.
Na dohotovení polévky si přichystáme 200 g falešné svíčkové, 100 g rýžových nudlí Pho, 100 g mungo výhonků, 2 jarní cibulky, 1 červenou cibuli, 1 citron nebo limetku, chilli papričku, 1 lžíci rybí omáčky, čerstvý koriandr a sůl.
Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme.
Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji. Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme.
Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme ho vynechat a naopak při přípravě vývaru ho použít více.
Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.
Za maso a kosti dáme asi 130 Kč. Koření, bylinky a cibuli koupíme za 30 Kč. Nudle a výhonky seženeme za 20 Kč. Hrnec polévky Pho bo pro 3 - 4 osoby tak připravíme za 180 Kč.
O vietnamské kuchyni se toho mnoho napovídá a většinou to není příliš lichotivé. Ale ruku na srdce, kdo z nás doopravdy ví, jak se Vietnamci stravují?
10+1 otázek: Čínská medicína a její principy
Na jakých principech čínská medicína staví a v čem tkví její kouzlo? Vše si objasníme se studentkou tradiční čínské medicíny, Zuzkou Košařovou.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena