reklama
hledat uživatel
       

Recept na cibulové chutney krok za krokem

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat 500 g červené cibule, 2 lžíce másla, 40 g třtinového cukru, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci krémového balsamica, 100 ml červeného portského vína, 2 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, 3 snítky rozmarýnu, půl lžičky kardamomu, špetku soli a pepře, 1 lžíci neslazených povidel


2) Nejprve si očistíme cibule a nakrájíme na čtvrtkolečka, která se nám budou rozpadat na jednotlivé proužky.

3) Po nakrájení všech cibulí rozpálíme plotnu a necháme v hrnci rozehřát máslo.

4) Jakmile se máslo rozehřeje, přisypeme nakrájenou cibuli, mícháme a restujeme.

5) Po lehkém zarestování přidáme kuličky jalovce, snítky rozmarýnu a hřebíčky, aby se při dalším restování uvolnila vůně koření. Poté přilijeme i vinný ocet a červené portské víno.

6) Přisypeme také třtinový cukr a dále restujeme, cibule nám lehce zkaramelizuje.

7) Cibulovou směs dochutíme také solí, pepřem a kardamomem.

8) Po zkaramelizování dále pozvolna restujeme na mírném plameni a přimícháme krémové balsamico.

Cibulové chutney restujeme cca 20 - 30 minut, cibulová směs tak ztmavne do tmavě fialové barvy a odpaří se téměř všechna tekutina.

9) Nakonec vmícháme lžíci povidel a odstavíme z plotny. Ochutnáme a případně doladíme chuť dle vlastních preferencí.

10) Pokud cibulové chutney nezkonzumujeme ihned, směs naplníme do uzavíratelné sklenice, necháme vychladnout a uchováváme v lednici. Spotřebujeme v následujících dnech.

Cibulové chutney a finanční náročnost

Ingredience na cibulové chutney nás vyjde na zhruba 70 Kč.

Vyzkoušejte domácí chutney i z jiných surovin - třeba švestek či z manga



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové chutney krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.