reklama
hledat uživatel
       

Přejít na všechny Fotorecepty

Recept na polévku Pho bo

1) Příprava surovin.

Na vývar budeme potřebovat 0,5 kg hovězích kostí (hovězí žebra, kližka, hovězí maso zadní). Pokud se nám podaří sehnat, přidáme i 2 morkové kosti. Dále budeme potřebovat 1 cibuli, 40 g zázvoru, 2 badyány, 3 cm pravé cejlonské skořice, 2 černé kardamomy, 2 hřebíčky.



Na dohotovení polévky si přichystáme 200 g falešné svíčkové, 100 g rýžových nudlí Pho, 100 g mungo výhonků, 2 jarní cibulky, 1 červenou cibuli, 1 citron nebo limetku, chilli papričku, 1 lžíci rybí omáčky, čerstvý koriandr a sůl.


2) Maso vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.

Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme. 

3) Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná.

4) Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4 - 5 hodin.

Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji. Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme.


5) Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky.

6) Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme ho vynechat a naopak při přípravě vývaru ho použít více.


7) Připravíme si suroviny do polévky.

Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.


8) Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme vývarem s kousky masa a ihned podáváme.

9) K polévce přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.

Polévka Pho bo a finanční náročnost

Za maso a kosti dáme asi 130 Kč. Koření, bylinky a cibuli koupíme za 30 Kč. Nudle a výhonky seženeme za 20 Kč. Hrnec polévky Pho bo pro 3 - 4 osoby tak připravíme za 180 Kč.




Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 5
  • Jan Vlk
    Jan Vlk

    Kdo psal tento recetp ví o Vietnamské kuchyni úplné h...o

    18.07.2020 11:26:50

  • jaroslav
    jaroslav

    dobrý den vařil jsem 3 roky jako kuchař v síti bistru nambowook pho je thajská kuchin další ec je ze vám chybí krevetova omačka která je zaklad chybi vám tam chilli a zázvor se dává růžový náklaďáky a buď se dělá ho ego nebo kureci a nepatří tam tyhle vládcové nudle se dávají do závitku tam se dávají široké nudle ta polévka má být paliva z a citrónové a to hodně

    16.07.2020 09:35:45

  • Stanislav
    Stanislav

    Polévko Pho bo

    Při mé návštěvě ve Vietnamu jsem jedl polévky Pho bo jak kuřecí,tak i hovězí.V popisu na tyto polévky postrádám přílohy hromady kořeninové přílohy listí ze zelenové nati,výhonky bambusu atd.Popisované polívky pokládám za odvar vývasu.Cena přitom se pohybovala od 10000-15000 dongů což v přepočtu je 10 -15 Kč V jakékoliv restauraci to byl skvost.Silný,hustý vývar.

    16.07.2020 00:08:46

  • Jan  Zubek
    Jan Zubek

    Komentář k článku Vietnamská polévka Pho bo krok za krokem

    Jedl jsem vietnamske. polévky v Brně a byly vynikající

    19.06.2020 19:03:14

  • Jan  Zubek
    Jan Zubek

    Hodnoceni vietnamských polevek

    Jedl jsem vietnamske polévky v Brně a mohu hodnotit jen jako vynikající a byl moc překvapen

    19.06.2020 19:01:06

Celkem záznamů: 5

Přidat příspěvek k článku Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.