Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Na batátové noky si připravíme: 500 g batátů, 1 hrnek ricotty nebo Lučiny, ¼ hrnku parmezánu (nebo Grana Padano), 1 lžičku soli, 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 balení listového špenátu, 100 ml smetany ke šlehání, 1 stroužek česneku, sůl, pepř a máslo (nejlépe přepuštěné) dle potřeby.
Ingredience na 4 porce batátových noků se špenátem nás vyjdou na zhruba 120 Kč.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Přílohové noky
(doba přípravy 15 min )
Polévkové noky
(doba přípravy 25 min )
Houbové noky
(doba přípravy 1 hod )
Dýňovo-bramborové noky s krémovou omáčkou
(doba přípravy 1 hod )
Dýňové noky se špenátem
(doba přípravy 1 h 15 min )
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena