Teplé kořeněné nápoje nejen provoní byt, ale navodí i vánoční atmosféru. Nemusí se jednat jen o svařák, co tak zkusit kořeněný punč, nebo snad horký cider?
Kořeněný punč
Na 1 hrníček:
1 dl černého čaje
1 dl vína
0,02 l (malý panák) rumu
1 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
2 lžičky třtinového cukru (nebo vanilkového)
plátky pomeranče, citronu nebo mandarinky
1 badyán
celá skořice
4 hřebíčky
Ingredience v hrnci krátce povařte. Když je směs teplá, přidejte víno a ještě krátce nechte prohřát. Punč by neměl bublat (když se začne vařit, ztrácí alkohol).
Horký cider s bourbonem
Na 1 hrníček:
3 dl cideru
1 dl vody
0,02 l (malý panák) bourbonu
1 lžička květového medu
strouhaný muškátový oříšek
4 hřebíčky
Ingredience v hrnci krátce povařte. Když je směs teplá, přidejte bourbon a ještě krátce nechte prohřát. Nápoj by neměl bublat (když se začne vařit, ztrácí alkohol).
A pokud vás zajímají další české zvyky a tradice spojené nejen s Vánoci, sledujte mě na Facebooku a Instagramu .
Jana tvoří blog Češka z Česka, ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Životní cíl: Žít život tak, aby z něj byl příběh, který chci vyprávět.
(doba přípravy 120 min)
(doba přípravy 10 min)
Recept na zázvorovou medicínu krok za krokem
Také vás neustále trápí nějaké to nachlazení, chřipka či kašel? Při neustále měnícím se počasí se není čemu divit. Pojďme na nemoc společně vyzrát domácí zázvorovou medicínou. I pro podporu imunity je velmi účinná.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena